Wat zijn typische herfstbloemen?

herfstbloemen en decoratie
herfstbloemen en decoratie

Wanneer in de herfst de dagen steeds korter worden en het buiten nat en guur is, zorgt een fleurige bos bloemen bij je thuis of op je werkplek er ongetwijfeld voor dat je stemming positief blijft. Iets wat mede te danken is aan de talloze vrolijke kleuren waarin specifieke herfstbloemen verkrijgbaar zijn.

Wie nadrukkelijk voor uit ons assortiment bloemen per seizoen kiest in zijn of haar boeketten, zal het opvallen dat de prijs tijdens het reguliere groei- en bloeiseizoen van de plant lager is dan de rest van het jaar. Maar welke bloemen kun je nu classificeren als echte herfstbloemen? Op deze pagina geven we je een aantal gerichte voorbeelden van de herfstbloemen die we in ons assortiment hebben.

Kleurrijke chrysanten-pracht tijdens de herfst

Een van de bekendste bloemen die je aan het najaar doen denken zijn ongetwijfeld de herfstchrysanten. Ze zijn in een zeer grote verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar, zodat je van deze bloem altijd wel een variant vindt die goed aansluit op de inrichting van je huis. Chrysanten staan erom bekend, dat ze lang mooi blijven als ze eenmaal in een vaas staan.

Een mini-boeketje op elke steel

chrysanten
Chrysanten

De bloemenpracht die de hortensia voortbrengt doen je denken aan kleine, op zichzelf staande boeketjes omgeven door groen. Net als bij de herfstchrysant geldt, dat deze bloemen in tal van verschillende kleuren te koop is. Naast de los verkrijgbare losse bloemen, is de hortensia bij menigeen ook geliefd als kamerplant.

Fleurige verrassingspakketjes

bouvardia
Bouvardia

De bouvardia is zowel tijdens de zomer- als tijdens de herfstmaanden een geliefde seizoensbloem. Als de uit Midden-Amerika afkomst plant nog in de knop staat, zien de bloemetjes eruit alsof het kleine rechthoekige pakketjes zijn die een vrolijke verrassing voor je in petto hebben. Zijn de knoppen eenmaal geopend, dan doet de bouvardia je denken aan een fleurige sterrenhemel die je in de kleuren rood, wit of roze ongetwijfeld een vrolijk gevoel bezorgt.

Een tros herfstbloemen

Wil je in je herfstboeket een heuse tros bloemen terug vinden? Dan zijn een aantal stelen van de crocosmia daarvoor zeer geschikt. De kleine bloemetjes op de steel komen vaak stapsgewijs uit, zodat je lang kunt genieten van het moois wat deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse bloem je te bieden heeft. De crocosmia is hoofdzakelijk verkrijgbaar in de kleuren rood en geel of een combinatie van die twee kleuren.

Het groene symbool van het najaar

Een echt herfstboeket is eigenlijk niet compleet als er geen eikenblad in terug te vinden is. Van de grote groene bladeren kun je gerust stellen dat ze symbool staan voor het najaar. Het overdadige groen vormt zonder twijfel een fraai contrast met alle andere kleurrijke herfstbloemen in je vaas. Kom lang in onze winkel om een herfstboeket te laten samenstellen of verras iemand in Den Haag en bestel via Bloemen bezorgen Den Haag een leuk herfstboeket.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top