Wat zijn typische zomerbloemen?

Rozen zijn echte zomerbloemen
Rozen

Omdat niet iedereen weet welke bloemen er op dit moment seizoenbloemen zijn, heeft Bloemen Bezorgen Den Haag in dit artikel een paar typische zomerbloemen belicht. Je kunt ze naar hartenlust combineren in een mooie vaas of zet een paar verschillende soorten bloemen in een aantal kleine vazen bij elkaar.

Seizoensbloemen zijn goedkoper

Bloemen hebben een positieve uitwerking op mensen. Van bloemen word je vrolijk en blij en ze geven je energie. Een kleurrijk boeket in je woonkamer, al is het maar een simpel bosje bloemen, fleurt je huis compleet op. Vooral zomerbloemen zijn prachtig van kleur en ze ruiken vaak ook nog eens heerlijk. Kiezen voor de bloemen per seizoen levert een extra voordeel op, want seizoensbloemen zijn vaak goedkoper.

Zomerbloemen fleuren alles op

Zomerbloemen de zonnebloemen
Zonnebloemen

Echte zomerbloemen zijn de bloemen die in de zomermaanden in de buitenlucht worden gekweekt. Rozen zijn ultieme zomerbloeiers. Een romantisch boeket van rode bloemen voor je geliefde combineer je fraai met verschillende groene materialen en siertakken. Prachtig en enorm vrolijk is een boeket van allerlei verschillend gekleurde rozen. Niet alleen staan ze schitterend in huis, ze ruiken ook nog eens heerlijk.

De zonnebloem is een typisch symbool voor de zomer. Wie kent niet de eindeloze gele velden met deze Helianthus? Met het ronde hart omringd door gele blaadjes is de zonnebloem als een zon die iedereen een zomers gevoel geeft. Door de grote bloemen zijn ze niet eenvoudig te combineren, maar van een boeket heb je lang plezier.

Bloemen mixen en matchen

Er is een groot scala aan zomerbloeiers. Van indrukwekkende grote bloemen zoals die van de ridderspoor en de lange bloemaren van de steppenlelie tot kleinere bloeiers zoals de vrouwenmantel en de spirea. De geelgroene vrouwenmantel combineert mooi in vrijwel elk boeket, terwijl de felle en opvallende kleuren van de spirea het solitair mooier doen. Ridderspoor is er in diverse kleuren, maar bloeit in overwegend blauwe tinten.

Kleurrijke zomerbloemen

zomerbloemen dahlia
Dahlia

Een bos uitbundig bloeiende dahlia’s in een gele kleur of een kleurrijke mix van lelies? Of toch liever een stijlvol boeket met exclusieve bouvardia? Van deze tropische groenblijvende bouvardia kun je zeker twee weken plezier hebben in een vaas.

De lisianthus is ook een bloem die in de zomer bloeit en zie je terug in veel boeketten. De bloem oogt wat teer, maar is prachtig en te koop in zestien verschillende kleuren. Er zijn zowel enkelbloemige als dubbelbloemige lisianthus.

Opvallende bloemen in de zomer

Zomerbloemen - pioenen
Pioenen

Andere zomerse bloemen zijn natuurlijk pioenrozen. Met hun grote bloemen in wit, geel, rood of roze zijn pioenen een echte blikvanger. Hetzelfde geldt voor de gladiolen met aren vol met schitterend gekleurde bloemen.

Gladiolen kunnen wel anderhalve meter lang worden.Violieren zijn met een maximale lengte van vijftien centimeter niet zo groot, maar geuren heerlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top